Fõoldal  
BEMUTATKOZÁS ÓRA TÍPUSOK EDZŐK ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA KAPCSOLAT
 

>

  B40 FITNESS CLUB
 
> BEJELENTKEZÉS
 
E-mail cím:
Jelszó:
 
Jegyezz meg! Belépés
 

>

  Jelszó emlékeztető
Létszám edzőteremben
8 fő


HÁZIREND
Stretching&Mobility Training

A legtöbb sport bizonyos testrészeinket erősen igénybe veszi. A futás például elsősorban a csípőt és a lábakat, a tenisz elsősorban a karokat és még sorolhatnánk sokáig - ezt minden bizonnyal mindenki érzi, aki rendszeresen mozog.

A testmozgás után szerencsére most már a legtöbb esetben mindenki nyújt pár percet - viszont ennek mértéke és minősége sajnos sokszor nincs arányban az adott mozgás terhelésével - leginkább időhiány miatt. Aki erre módszeresen figyel és megfelelő időt szán rá, az felgyorsítja az izmok regenerálódását, megelőzve ezzel a komolyabb izomlázat, illetve hosszabb távon a sérüléseket is.


A stretching, mint különálló edzés az előbb említett nyújtáshoz képest abban más, hogy nem csak klasszikus értelemben vett nyújtó gyakorlatokat tartalmaz. Az órákon az úgynevezett aktív nyújtó gyakorlatok vannak túlsúlyban - ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy egyszerre erősítünk és nyújtunk, így tudjuk egyrészt stabilizálni az ízületeket, másrészt megtartani és fejleszteni az izmok elasztikusságát. Ez azért jó, mert az izmok és a testünk felkészül arra a fokozott terhelésre, amit az általunk választott és rendszeresen művelt sporttevékenység okoz; elkerülhető az izmok megrövidülése, valamint a túlterhelésből fakadó húzódások, rosszabb esetben szakadások.
Az izmok és ízületek megnövekedett mozgástartománya ráadásul könnyebbé teszi a sportolást és jobb eredményekhez is vezet.


Számomra a gyakorlatok típusa mellett a kivitelezés a legfontosabb. Ahhoz, hogy a fentiekben írtak megvalósuljanak, elengedhetetlen, hogy pontosan megtanuljuk, melyik izmot hogyan tudjuk aktiválni és nyújtani, hogyan néz ki a biztonságos (és hatékony) nyújtó póz - az órákon tehát ezt is mindenki el tudja sajátítani és később egyedül alkalmazni.
 
Edzők:

Bence,

B40 Fitness © 2013 Minden jog fenntartva. Adatvédelem