Fõoldal  
BEMUTATKOZÁS ÓRA TÍPUSOK EDZŐK ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA KAPCSOLAT
 

>

  B40 FITNESS CLUB
 
> BEJELENTKEZÉS
 
E-mail cím:
Jelszó:
 
Jegyezz meg! Belépés
 

>

  Jelszó emlékeztető
Létszám edzőteremben
13 fő


HÁZIREND
Cardio+

Az óra a Cardio+ elnevezést kapta, ugyanis a 10 perces, alapos bemelegítés után kb. 20 perc kardió következik, majd jön az a bizonyos plusz, ugyanis az óra második felében minden alkalommal más-más izomcsoportot edzünk meg.
Az edzés során az alábbi eszközök használatára kell készülni:

step pad
kézisúly
polifoam
mini band

Az óra könnyen követhető, koreográfiákat NEM tartalmaz.

HA

szereted a hangos zenét,
szeretnéd levezetni a mindennapi stresszt,
kizárnál mindent és csak jól éreznéd magad,
fejlesztenéd az állóképességedet,
formálódnál,akkor ITT a helyed! Várlak szeretettel!
 
Edzők:

L. Lilla,
 
 
Dinamikus Flow Jóga

A jóga-család élénkebb, atletikusabb változata, amely az erősítésre és a rugalmasságra fókuszál. A dinamikus jóga gyakorlatai tökéletesen alkalmasak a gerinc karbantartására, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére. Aki a klasszikus (hatha) jógát kedveli, ezen az órán is jól fogja magát érezni, hiszen minden gyakorlat (ászana) ismerős lesz, a klasszikus elemeket csupán kiegészítjük, azokat összekötjük vagy akár egész gyakorlatsort is felépítünk belőlük. Tehát a jóga fantasztikus alapgyakorlataival egy viszonylag dinamikusabb, folyamatosabb mozgásanyagot állítunk össze.
Ez az óra igazi kihívást jelent fizikai értelemben, mentálisan viszont tökéletesen ellazít, relaxál. Szinte újjászületve távozik a vendég.
 
Edzők:

Szabolcs,
 
 
Stretching&Mobility Training

A legtöbb sport bizonyos testrészeinket erősen igénybe veszi. A futás például elsősorban a csípőt és a lábakat, a tenisz elsősorban a karokat és még sorolhatnánk sokáig - ezt minden bizonnyal mindenki érzi, aki rendszeresen mozog.

A testmozgás után szerencsére most már a legtöbb esetben mindenki nyújt pár percet - viszont ennek mértéke és minősége sajnos sokszor nincs arányban az adott mozgás terhelésével - leginkább időhiány miatt. Aki erre módszeresen figyel és megfelelő időt szán rá, az felgyorsítja az izmok regenerálódását, megelőzve ezzel a komolyabb izomlázat, illetve hosszabb távon a sérüléseket is.


A stretching, mint különálló edzés az előbb említett nyújtáshoz képest abban más, hogy nem csak klasszikus értelemben vett nyújtó gyakorlatokat tartalmaz. Az órákon az úgynevezett aktív nyújtó gyakorlatok vannak túlsúlyban - ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy egyszerre erősítünk és nyújtunk, így tudjuk egyrészt stabilizálni az ízületeket, másrészt megtartani és fejleszteni az izmok elasztikusságát. Ez azért jó, mert az izmok és a testünk felkészül arra a fokozott terhelésre, amit az általunk választott és rendszeresen művelt sporttevékenység okoz; elkerülhető az izmok megrövidülése, valamint a túlterhelésből fakadó húzódások, rosszabb esetben szakadások.
Az izmok és ízületek megnövekedett mozgástartománya ráadásul könnyebbé teszi a sportolást és jobb eredményekhez is vezet.


Számomra a gyakorlatok típusa mellett a kivitelezés a legfontosabb. Ahhoz, hogy a fentiekben írtak megvalósuljanak, elengedhetetlen, hogy pontosan megtanuljuk, melyik izmot hogyan tudjuk aktiválni és nyújtani, hogyan néz ki a biztonságos (és hatékony) nyújtó póz - az órákon tehát ezt is mindenki el tudja sajátítani és később egyedül alkalmazni.
 
Edzők:

Bence,
 
 
Személyi edzés

Személyi edző segítségének igénybevételét ajánljuk mindazoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő gyakorlattal és konditermi gépek használatának az ismeretével. Ha csak egy edzésterv elkészítése erejéig is, de érdemes legalább 2-3 alkalmat venni személyi edzőtől, hogy elkerüljük a jövőbeni sérüléseket, amik hosszútávon is jelentkezhetnek a nem megfelelő gyakorlat kivitelezése és a testtudat hiány miatt. (Gyakran azt tapasztaljuk, hogy sokan elmennek az edzőterembe és csinálnak valamit, amit már láttak valahol, de igazából nincsenek tisztában azzal, hogy miért is végzik azokat a gyakorlatokat, hogyan kell a gyakorlatokat helyesen végezni.)

Javasoljuk a személyi edzést kezdőknek, vagy olyanoknak is, akik eddig edzettek, de nem értek el eredményt, akik fogyni, erősödni vagy formásodni szeretnének. Különösen javasoljuk azoknak is, akiknek valamilyen mozgásszervi problémájuk van, egy sportsérülés után rehabilitációból térnek vissza edzeni vagy esetleg a személyi edző segítségével szeretnék végezni a rehabilitációt.
 
Edzők:

Anett, Bence, Benji, Bogi, Bálint, Dóri, Feri, Miki, Péter, Sz. Lilla,
 
 
TRX muscle

Napjaink legkedveltebb tréningje! A TRX eszközös óra, amelynek jelmondata, hogy építs szálkás izomzatot! Nos, ezen az órán éppen ezen leszünk. Saját testtömeggel végzett TRX gyakorlatokkal és néha egy kis külső ellenállással dolgoztatjuk meg az egész testet, végtagokat és a törzset is. Az izom építéséhez, formálásához elengedhetetlen, hogy szabályosan, kontrolláltan végezzük a feladatokat. Ezen az órán ez lesz a mottó. Mindenki meg fogja találni a neki megfelelő kihívást a gyakorlatokban, miközben formálódik a kar, váll, has, hát, comb és fenék. Népszerűségi faktor ennél az óratípusnál égetően nagy! Fiúk-lányok, edzésre fel!
 
Edzők:

Marcsi,

B40 Fitness © 2013 Minden jog fenntartva. Adatvédelem